OTIB, het opleidings- en ontwikkelingsfonds voor het technisch installatiebedrijf, maakt al jarenlang naar volle tevredenheid gebruik van de kennis en expertise van RBO. De adviseurs van RBO treden op als EVC-adviseur en ontwikkelcoach in de diverse EVC- en loopbaanprojecten van OTIB. Zij geven voorlichting bij bedrijven, voeren adviesgesprekken met werknemers en leveren praktische projectondersteuning.Michel Willems, manager Loopbaanontwikkeling van OTIB, vertelt over de bijdrage die RBO levert aan de EVC-projecten van het O&O-fonds:

“In onze branche doen nieuwe technologieën voortdurend hun intrede, waardoor kennis en vaardigheden snel verouderen. Dat vraagt om een continue investering in de kennis en kunde van werknemers. EVC is een belangrijk instrument om in de praktijk opgedane competenties in beeld te brengen en te erkennen. Via OTIB doorlopen jaarlijks zo’n 200 werknemers een EVC-traject.

RBO weet alles van EVC

Goede voorlichting aan werkgevers en werknemers is essentieel om de mogelijkheden van EVC optimaal te benutten. Wij hebben bij RBO drie adviseurs ingehuurd die alles weten van EVC. Zij leggen overal in Nederland bedrijfsbezoeken af om voorlichting te geven. Ook kunnen zij goed en snel bepalen of EVC het best passende traject voor een werknemer is en welke andere opties er zijn om een impuls te geven aan de loopbaan.

Werknemers zijn vaak breder inzetbaar

RBO zorgt daarnaast voor het opstarten en monitoren van de EVC-trajecten. We krijgen van veel werkgevers terug dat zij er zonder de goede begeleiding niet aan zouden zijn begonnen. En dat terwijl EVC voor werkgevers heel nuttig blijkt te zijn: vaak zijn hun werknemers voor meer werkzaamheden inzetbaar dan zij dachten. Dit is voor veel bedrijven aanleiding om hun aanbod te verbreden.

RBO is een zeer waardevolle partner

RBO is voor ons als O&O-fonds een zeer waardevolle partner gebleken, mede dankzij hun neutrale en onafhankelijke opstelling. In tegenstelling tot veel andere commerciële partijen, adviseert RBO niet naar het eigen aanbod toe. Hun adviseurs nemen de daadwerkelijke vraag en mogelijkheden van werknemers als vertrekpunt. Ook hebben we veel baat bij de proactieve werkwijze van RBO. Wij worden gevraagd en ongevraagd geïnformeerd en geadviseerd over de laatste ontwikkelingen op EVC-gebied. Dat houdt ons bij de les.”