Hoe houd je de inzetbaarheid van flexwerkers optimaal voor de arbeidsmarkt? Dat is de uitdaging waar Roler zich dagelijks voor gesteld ziet. Als specialist in de detachering en payrolling van professionals in het onderwijs, wil Roler over de beste payrollers kunnen beschikken. Daarom is Roler met advies en ondersteuning van RBO een project gestart om de inzetbaarheid van payrollers te verduurzamen.
Rob Leenders, directeur Business Development bij Roler : “Voor onze payrollers is het essentieel dat zij hun inzetbaarheid op peil houden. Zij veranderen immers regelmatig van baan. Voor onderwijsprofessionals is het bovendien belangrijk dat zij kunnen aantonen op welk bekwaamheidsniveau ze functioneren. Waar we bij Roler tegenaan liepen, is dat eventuele aandacht voor persoonlijke ontwikkeling afhankelijk is van de school waar een payroller op dat moment werkt. Hetzelfde geldt voor de registratie van hun bekwaamheden. Deze gegevens zijn voor onze andere opdrachtgevers dus niet inzichtelijk. Daarom wilden we onze payrollers zelf meer mogelijkheden gaan bieden om hun inzetbaarheid op peil te houden en hun kennis en ervaring vast te leggen.”
Onderzoek naar behoeften rondom duurzame inzetbaarheid
RBO-adviseurs Annelies Klopstra en Margreet Tijms hebben in opdracht van Roler onderzocht welke behoeften de betrokken partijen – Roler, de scholen en de payrollers zelf – hebben om de inzetbaarheid van payrollers te verbeteren. Annelies Klopstra: “We hebben diverse gesprekken gevoerd met de betrokkenen. Daaruit bleek dat er vooral behoefte is aan aansprekende workshops, goede e-learning mogelijkheden en intervisie. Ook moet Roler een positief geluid laten horen over ontwikkeling, een veranderende wereld en de ‘21st century skills’ die daarbij horen. Naar aanleiding daarvan heeft Roler een eigen Academie ontwikkeld met online cursussen en trainingen, afgestemd op de leerbehoeften van de payrollers. Daarnaast gaat Roler kennissessies organiseren voor payrollers en opdrachtgevers. Om de vakbekwaamheid van payrollers voor iedereen inzichtelijk te maken, is besloten om payrollers actief te attenderen op het nieuwe lerarenregister. Maar ook het ePortfolio zou daarvoor mogelijkheden kunnen bieden.”
Project draagt bij aan professionalisering onderwijspersoneel
Rob Leenders kijkt terug op een geslaagd project: “Door iedereen actief te betrekken, draagt deze aanpak bij aan de professionalisering van flexibel inzetbaar onderwijspersoneel. Daarmee vergroten we tevens de kwaliteit van ons onderwijs. RBO heeft ons veel werk uit handen genomen en dankzij hun deskundige ondersteuning maken we een goede start met het vergroten van de duurzame inzetbaarheid van onze payrollers en het creëren van een leercultuur.”
Meer informatie
Zelf aan de slag met de duurzame inzetbaarheid van uw flexwerkers? Neem voor meer informatie contact met Annelies Klopstra of Margreet Tijms van RBO op telefoonnummer 050-5262900 of per e-mail: m.tijms@rbo.nl / a.klopstra@rbo.nl Dit project is mogelijk gemaakt met ESF-subsidie Duurzame Inzetbaarheid.