De Kompanjie, een samenwerkingsverband tussen de ambtelijke organisaties van de gemeente Veendam en de gemeente Pekela, maakt sinds 2014 gebruik van de kennis en deskundigheid van RBO. RBO adviseert De Kompanjie over passende opleidingstrajecten voor medewerkers en neemt de inkoop van scholing en administratie uit handen.

Trix Höster, HR-adviseur bij De Kompanjie, vertelt graag wat de meerwaarde van RBO is voor de organisatie:

“De adviseurs van RBO onderscheiden zich door hun deskundigheid en enorme kennis van de onderwijs- en arbeidsmarkt. Omdat zij uitstekend op de hoogte zijn van het brede aanbod aan opleidingen, trainingen en cursussen, kunnen zij ons goed adviseren bij de uitvoering van onze opleidingsplannen.

Investeren in de juiste scholing

Bij De Kompanjie maakt iedere afdeling of team zijn eigen opleidingsplan. De adviseurs van RBO voeren vervolgens verdiepende gesprekken met alle teamleiders om de precieze scholingsvraag helder te krijgen. Omdat RBO goed luistert en precies de juiste vragen weet te stellen, wordt de vraag achter de vraag duidelijk. Zo weten we zeker dat we in de juiste scholing investeren. Bovendien zien de adviseurs van RBO ook direct of er overlap bestaat tussen de opleidingsbehoeften van de afdelingen.

Drie-offertevergelijking en inkoopadvies

Als de vraag helder is, gaat RBO voor ons op zoek naar goede opleiders. Voor ieder gewenst groepstraject ontvangen wij van RBO een inkoopadvies. Dit advies is meestal gebaseerd op een drie-offertevergelijking waarin het aanbod van verschillende opleiders wordt vergeleken met onze eisen. Wij kunnen zelf een keuze maken uit de drie voorgestelde opleiders. Ook over de organisatie en de administratieve afhandeling van de trajecten hoeven wij ons geen zorgen te maken; dat regelt RBO ook voor ons.

Deskundig, klantgericht en betrokken

Voor De Kompanjie werkt deze samenwerking heel erg goed. Niet alleen neemt RBO ons veel werk uit handen, we zijn ook verzekerd van de beste scholing voor onze medewerkers. De adviseurs van RBO zijn zeer deskundig, klantgericht en betrokken. Zij zetten zich volledig in om ons daadwerkelijk verder te helpen en goed advies te geven. RBO helpt ons om tijd en kosten te besparen en tegelijkertijd een goed scholingsaanbod te bieden.”

Meer informatie

Wilt u meer weten over dit project? Of bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw organisatie? Neem dan contact op met Margreet Tijms van RBO op telefoonnummer 050-5262900 of per mail: m.tijms@rbo.nl