Duurzame inzetbaarheid is één van de speerpunten van de nieuwe HRM-strategie van EP-Nuffic. Door de beste opleidingsfaciliteiten te bieden, medewerkers meer eigen verantwoordelijkheid te geven, en scholing centraal te organiseren, zet de organisatie belangrijke stappen om de inzetbaarheid van medewerkers te vergroten. RBO richt samen met Springest een opleidingsportal in voor EP-Nuffic en adviseert over een kwalitatief hoogwaardig opleidingsaanbod.

De online opleidingsportal van RBO en Springest biedt de circa 230 medewerkers van EP-Nuffic een gebruiksvriendelijk platform waar zij passende trainingen en opleidingen kunnen zoeken en boeken. Het aanbod varieert van opleidingen op het gebied van financiën, ICT, HRM, communicatie en management tot trainingen op het gebied van persoonlijke effectiviteit en taalverwerving.

Portal voldoet aan hoge technische eisen

Tijdens de ontwikkeling van de portal heeft intensief overleg plaatsgevonden met EP-Nuffic om de opleidingsbehoefte van medewerkers in kaart te brengen en tot een geschikt opleidingsaanbod te komen. De portal moet technisch gezien aan hoge eisen voldoen, waaronder een ‘real time’ zoek- en boekfunctie, een accorderingsfunctie en de mogelijkheid om medewerkers en leidinggevenden inzicht te geven in geboekte opleidingen en opleidingsbudgetten.

Direct zoeken en boeken van opleidingen

Esmeralda de Mooy, senior HRM-adviseur bij EP-Nuffic: “De opleidingsportal maakt het voor onze medewerkers aantrekkelijker om scholing te volgen. Ze hoeven niet eerst naar een leidinggevende of naar de HRM-afdeling om te bespreken welke mogelijkheden er zijn. In de portal kunnen zij direct geschikte opleidingen zoeken en boeken. Bij twijfel of als de gewenste opleiding er niet bij staat, dan kan eenvoudig contact worden opgenomen met een opleidingsadviseur van RBO voor persoonlijk advies. Dankzij de portal ligt de opleidingswereld als het ware aan de voeten van onze medewerkers.

De flexibele houding van RBO is een grote meerwaarde

We zijn erg blij met de samenwerking met RBO en Springest. De adviseurs van RBO zijn vriendelijk, professioneel en goed op de hoogte van de vele opleidingsmogelijkheden. Daarnaast bieden zij goede suggesties en oplossingen voor de inrichting van de opleidingsportal. Ook de flexibele houding van RBO en Springest ervaren we als een grote meerwaarde: zij hebben hard gewerkt om al onze wensen en eisen terug te laten komen in de portal en niets was onmogelijk. Wij zijn ervan overtuigd dat de portal onze medewerkers optimaal zal ondersteunen in het vormgeven van hun persoonlijke ontwikkeling.”

Meer informatie

Wilt u meer weten over dit project? Of bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw organisatie? Neem dan contact op met Annelies Klopstra van RBO op telefoonnummer 050-5262900 of per mail: a.klopstra@rbo.nl

In dit project werken we samen met Springest