Er wordt vaker van baan gewisseld. Werknemers moeten actuele ervaring kunnen aantonen, meestal met diploma’s. Als je jarenlang hebt gewerkt, veel werkervaring hebt opgedaan, maar dit niet met een diploma kunt aantonen, is het vaak lastig om een nieuwe baan te vinden. Is werkervaring een diploma waard? Het Ervaringscertificaat (EVC) biedt in deze situatie uitkomst.

Sterkere positie op de arbeidsmarkt door EVC

Kennis en competenties van werkenden en werkzoekenden worden in kaart gebracht en vastgelegd in een Ervaringscertificaat (EVC). Aan de hand hiervan kan een op maat gemaakt diplomeringstraject ontwikkeld worden. In combinatie met, vaak korte, aanvullende scholing kan het Ervaringscertificaat verzilverd worden tot een officieel erkend mbo-diploma. Je hebt hierdoor een sterkere positie op de arbeidsmarkt.

Snellere verzilvering door samenwerking

Werkervaring omzetten in een Ervaringscertificaat en met korte aanvullende scholing in één traject verzilveren tot een mbo-diploma. Dit was al mogelijk dankzij de samenwerking tussen het RBO en ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen. In januari 2017 hebben beide directies aan elkaar uitgesproken dat de samenwerking goed verloopt en verder geïntensiveerd zal worden.