Door het opdoen van werkervaring weten en kunnen werknemers na verloop van tijd vaak veel meer dan zij kunnen aantonen met diploma's. Het is zelfs mogelijk dat zij op een niveau of in een richting werkzaam zijn waarvoor zij helemaal niet zijn gediplomeerd. In een Ervaringscertificaat (EVC) wordt deze kennis en ervaring officieel vastgelegd en vertaald naar landelijk erkende kwalificaties.

EVC is de kortste weg naar een diploma

Met een Ervaringscertificaat kan een werknemer aantonen over welke competenties hij beschikt in relatie tot een mbo- of hbo-standaard, branchestandaard of functieprofiel. In een EVC worden deze competenties officieel beoordeeld door een EVC-assessor. Vervolgens kunnen vrijstellingen of zelfs een diploma worden aangevraagd bij de betreffende examencommissie.

Erkend EVC-aanbieder

Voor het organiseren van EVC-trajecten beschikken wij over een erkend, onafhankelijk en landelijk opererend EVC Dienstencentrum. Wij zijn erkend voor een groot aantal EVC-procedures in verschillende branches en richtingen. Daarmee bent u verzekerd van kwaliteit.

EVC IN EEN WEEK

EVC Dienstencentrum heeft veel ervaring in het uitvoeren en organiseren van EVC-trajecten. We hebben daarbij gemerkt dat er behoefte is aan een kort en efficiënt traject. Daarom heeft EVC Dienstencentrum EVC in een week ontwikkeld. Een kort en intensief traject waarbij de kandidaat zoveel als mogelijk uit handen wordt genomen. 

Lees hier meer.